09 Nov 2022

Virtuele Praktijkdag Veilig Werken

Alle mensen in de installatie- en isolatiebranche veilig en gezond laten werken, dat is het doel van ArboTechniek. Daarom organiseren we ook in 2022 weer de praktijkdagen Veilig en Gezond werken, online en fysiek. 

Op 9 november organiseren we een virtuele praktijkdag Veilig & Gezond werken, voor het Middenkader & Management. We beginnen om 09:45 en eindigen om 12:30 uur. Meer informatie over de thema’s en de planning vind je hieronder.

Thema’s op de praktijkdag

 1. Wat is de status van uw PSA-beleid in relatie met de RI&E
  Binnen elk bedrijf moet een RI&E aanwezig zijn, in het verlengde daarvan is het PSA-beleid een van de verplichte items. Wat is de status van uw RI&E, Plan van Aanpak en PSA-beleid. Wij gaan graag met u aan de slag om uw RI&E, Plan van Aanpak en PSA-beleid, structureel Arbeidsinspectie (1-SZW)- proof te maken.
 2. De valkuilen en praktijkervaringen van en met de veiligheidsladder
  Met behulp van de Veiligheidsladder, ook wel Safety Culture Ladder genoemd, kun je het niveau van veiligheidsbewustzijn binnen je organisatie aantonen. Doordat je continu aandacht hebt voor het verbeteren van het veiligheidsbewustzijn ontstaat er als het ware een continue verbetercultuur. Hoe hoog wil en kun je de Veiligheidsladder beklimmen als organisatie. Wat zijn de valkuilen, en welke praktijkervaringen zijn er inmiddels door uw collega’s opgedaan.
 3. Arbobeleid aan de keukentafel en bij de koffieautomaat
  De beste ideeën en of oplossingen ontstaan bij de koffieautomaat of aan de keukentafel . Wij zorgen voor de keukentafel, koffie, thee, een deskundige trainer om een aantal casussen met u door te nemen. Niets wat de werknemer op een werkdag doet kan belangrijker zijn als dat hij/zij gezond naar huis en familie kan gaan. Cijfers wijzen uit dat dat niet altijd lukt. Ligt de oorzaak in gedrag, werkvoorbereiding, samenloop van omstandigheden.
 4. Het nieuwe ongevalsbeleid van de Arbeidsinspectie (1-SZW)
  Na een ongeval kan de Arbeidsinspectie het bedrijf de mogelijkheid bieden om initiatief te nemen voor het onderzoeken waar het fout is gegaan en hoe een herhaling van stappen is te voorkomen. De aanpak wordt beschreven in een gedifferentieerd Plan van aanpak. Ook komen de verantwoordelijkheden van de ‘onderaannemer een ZZP’er ter sprake alsmede uw verantwoordelijkheden en aansprakelijkheden.

Dagplanning virtuele praktijkdag

 • 09.45-10.05 Inloop en briefing en opening
 • 10.05-10.20 Module 1 plenaire panel presentatie
 • 10.20-10.25 Break
 • 10.25-10.40 Module 2 plenaire panel presentatie
 • 10.40-10.45 Break
 • 10.45-11.00 Module 3 plenaire panel presentatie
 • 11.00-10.05 Break
 • 11.05-11.20 Module 4 plenaire panel presentatie
 • 11.20-12.15 Break-out sessies module 1-2-3-4 met separate groepen
 • 12.15-12.30 Samenvatting en afsluiting

Aanmelden

Je kan je aanmelden voor de praktijkdag via deze link.

Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief