13 Oct

Workshop Veiligheidsladder

Vanaf 1 januari 2022 nemen opdrachtgevers die de Governance Code Veiligheid in de Bouw (GCVB) hebben ondertekend, veiligheidsbewustzijn als verplichting op in aanbesteding of contracten; ook wel Veiligheid in Aanbestedingen (ViA) genoemd. Daardoor hanteren opdrachtgevers vanaf die datum de Veiligheidsladder (Safety Culture Ladder) om het veiligheidsbewustzijn van bedrijven meetbaar, inzichtelijk en vergelijkbaar te maken. In de zomermaanden hebben WijTechniek, ArboTechniek en Techniek Nederland een 8-tal webinars verzorgd die dieper in zijn gegaan op de Veiligheidsladder. Mogelijk heeft u één van deze webinars gevolgd.

Er is nu een nieuw aanbod. De Veiligheidsladder wordt nu niet in een webinar besproken maar in een fysieke workshop. Op deze manier is er nog meer tijd gereserveerd om dieper in te gaan op de Veiligheidsladder. In deze workshop wordt vooral ingegaan op het self-assessment. Speciaal voor het mkb is namelijk een webtool ontwikkeld waarmee je trede 2 of 3 kunt bereiken door middel van self-assessment. Maar hoe doe je die self-assessment? In deze workshop wordt daar op ingegaan.

Na het volgen van deze workshop:

  • Ken je de basisbeginselen van de Safety Culture Ladder.
  • Heb je basiskennis van het Handboek en het Certificatieschema van de SCL.
  • Ben je op de hoogte van de verschillende SCL-producten met focus op de Approved Self-Assessment.
  • Ben je bekend met de mogelijkheden die de Webtool Safety Culture Ladder biedt.
  • Kun je een vragenlijst uitzetten via de Webtool Safety Culture Ladder.
  • Kun je de resultaten van een eerder uitgezette vragenlijst interpreteren en vertalen naar een GAP-analyse en een plan van aanpak.
  • Weet je welke informatie en documentatie voorgelegd dient te worden aan een CI voor een trede-indicatie.

Deze workshop is bedoeld voor KAM-managers, (Q)HSE-managers, teamleden van een SCL-project, preventiemedewerkers, veiligheidskundigen, veiligheidsadviseurs van installatiebedrijven uit het mkb met 50-100 werknemers.

Data en tijd
U volgt 2 keer een dagdeel. De eerste workshop vindt plaats op 13 oktober en het tweede deel op 12 november van 9:00 uur tot 13:00 uur.
Er is maximaal plek voor 12 cursisten.

Locatie
Van der Valk Breukelen, Stationsweg 91, 3621 LK Breukelen

Aanmelden
Aanmelden kan hier. U ontvangt na aanmelding de bevestiging.

Deze workshop wordt u aangeboden door WijTechniek, ArboTechniek en Techniek Nederland. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief