23 nov 2023

Aanvullende training Veilig werken met di-isocyanaten op 13 december

Per augustus gelden er nieuwe regels voor het werken met materialen waar di-isocyanaten bij vrij komen. Ben je in het bezit van het basiscertificaat Veilig Werken met PUR, maar werk je met 2-componenten gietharsen in combinatie met di-isocyanaten in de installatietechniek? Dan heb je aanvullende, product-specifieke opleiding nodig voor het werken met deze producten. Op 13 december biedt ArboTechniek hiervoor een gratis online opleiding aan.

In aanvulling op de bestaande basisopleiding Veilig werken met di-isocyanaten, dienen werknemers die gebruik maken van 2-componentgietharsen een extra opleiding te volgen om hiermee veilig te kunnen werken. Om tegemoet te komen aan de vraag vanuit de branche, biedt ArboTechniek een online opleiding aan op woensdag 13 december. Let op: de opleiding is een aanvulling op de basisopleiding di-isocyanaten, je moet dus in het bezit zijn van het certificaat Veilig werken met di-isocyanaten om aan deze training mee te doen.
Meld je hier aanmeld voor de aanvullende training op 13 december (07:00 – 07:45)

 

Veelgestelde vragen

  • Waarom wordt deze training gehouden?

Per augustus gelden er nieuwe regels voor het werken met materialen waar veel di-isocyanaten bij vrij komen. In aanvulling op de basisopleiding dien je voor het werken met materialen zoals gietharsen een aanvullende opleiding te doen.

  • Ik ben nog niet in het bezit van het certificaat voor het veilig werken met di-isocyanaten, wat nu?

Deze opleiding kun je alleen volgen als je de basisopleiding al hebt gedaan. Nog niet in staat om deze opleiding te volgen? Binnenkort zal de e-learning module hiervoor beschikbaar komen. Houd hiervoor de website in de gaten.

  • Voor wie is deze training bedoeld?

Deze opleiding is als aanvulling bedoeld op de basisopleiding werken met di-isocyanaten, voor vakmensen die werkzaam zijn in de installatietechniek. Werknemers die werken met 2-componentenharsen (ISOPA-048), zoals gietharsen, kunnen deze opleiding volgen. Twijfel je of deze opleiding nodig hebt voor jouw werk? Neem dan gerust contact met ons op via veiligengezondwerken@vanoortenvanoort.nl

  • Hoe gaat de training in zijn werk?

Nadat je je hebt aangemeld ontvang je per mail de link naar de trainingsomgeving waar op 13 december de training wordt gegeven. De training wordt online gegeven en duurt ongeveer 35 minuten, inclusief de toets die aan het einde gemaakt moet worden.

  • Wat heb ik nodig voor de training?

Voor de training heb je een computer en smartphone met internetverbinding nodig. Je kunt met meerdere personen op één laptop kijken, maar iedere deelnemer heeft wel één smartphone nodig die QR-codes kan scannen.

  • Wanneer ontvang ik mijn certificaat?

Binnen twee weken na het succesvol afronden ontvangen deelnemers van de training het certificaat. Dit certificaat is 5 jaar geldig

Vragen over de training? Neem hier contact met ons op.

Na het invullen van dit formulier nemen we zo snel mogelijk contact met je op via het opgegeven emailadres.

Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief