15 nov 2020

Corona en veilig werken

De COVID-19-pandemie roept veel vragen op bij zowel installateurs als bij technische retailers. Daarnaast vormt het coronavirus ook een arbeidsrisico. Op deze pagina vind je meer informatie over het coronavirus in relatie tot veilig en gezond werken. 

Handleiding corona-aanvulling RI&E
Omdat het coronavirus een arbeidsrisico vormt, moet je de RI&E actualiseren op dit onderdeel. Hiervoor kun je onze handleiding gebruiken.

Helpdesk Corona Bouw en Techniek
De Helpdesk Corona Bouw en Techniek is bedoeld voor iedereen die vragen heeft over werken tijdens de coronacrisis. Via deze helpdesk geven deskundigen advies via het gratis telefoonnummer 085 – 080 1544 en via de website. De helpdesk ondersteunt het recent verschenen protocol ‘Samen veilig doorwerken’ en biedt duidelijkheid aan bedrijven, werkenden, bewoners, opdrachtgevers en klanten. Ook de wijze waarop werkzaamheden bij mensen thuis veilig doorgang vinden komen aan bod. Heb je zelf een vraag over het coronavirus en veilig werken? Neem contact op met ons via dit contactformulier.


Lees hier onze FAQ met de meest gestelde vragen en bijpassende antwoorden.

En klik hier voor een lijst met handige downloads zoals posters, factsheets en toolboxen.


Heb je een vraag over wat het coronavirus betekent voor je werk, maar heeft je vraag niet te maken met veilig en gezond werken? Overige vragen kan je vinden op de sites van Techniek Nederland, FNV, NVKL, De Unie, CNV en VIB.


Handige links
Crisisnummer: de overheid heeft op 28 februari een landelijk crisisnummer geopend voor alle vragen over het Coronavirus: T: 0800 13 51.

RIVM over corona: het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) geeft advies en informatie over de ziekte met doorverwijzingen naar Q&A’s en de verspreiding van het coronavirus. Daarnaast heeft het RIVM een up-to-date Q&A-pagina beschikbaar gesteld. En hier kun je de verspreiding van het coronavirus over de hele wereld volgen.

Rijksoverheid over corona: op deze pagina biedt de Rijksoverheid informatie voor ondernemers, werkgevers en werknemers. En er is een totaaloverzicht te vinden van het dossier Coronavirus Covid-19.

Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC): het ECDC geeft een dagelijkse update over de stand van zaken in de Europese lidstaten en het Verenigd Koninkrijk.

Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief