18 jun 2021

Online Zomerwebinars Veiligheidsladder

Ben jij door jouw opdrachtgever geïnformeerd over het moeten voldoen aan de Veiligheidsladder of wil je daar zelf, zonder eis van externen, mee aan de slag? Doe dan mee aan deze praktische webinar, waarin we ingaan op het proces dat doorlopen wordt, wat komt kijken bij een audit en welke voordelen er voor jouw bedrijf aan hangen.

Veiligheid in Aanbestedingen

Vanaf 1 januari 2022 nemen opdrachtgevers die de Governance Code Veiligheid in de Bouw (GCVB) hebben ondertekend, veiligheidsbewustzijn als verplichting op in aanbesteding of contracten; ook wel Veiligheid in Aanbestedingen (ViA) genoemd. Daardoor hanteren opdrachtgevers vanaf die datum de Veiligheidsladder (Safety Culture Ladder) om het veiligheidsbewustzijn van bedrijven meetbaar, inzichtelijk en vergelijkbaar te maken.

Self-assessment en SCL Light

In aanbestedingen wordt door opdrachtgevers die de Governance Code hebben ondertekend, vanaf 1 januari trede 2 verplicht gesteld voor (onder)aannemers. Op basis van de waarde van het contract en bijbehorend risicoprofiel (hoog/gemiddeld/laag risico) moet men voldoen aan een bepaalde vorm van verificatie. In dit webinar gaan we in op twee manieren om dit te doen: het self-assessment en de SCL Light. Voor bedrijven in de installatie- en isolatiebranche volstaat doorgaans een van deze twee auditvormen.

Data en tijden

De webinars vinden plaats op de volgende data en tijdstippen:

Je kunt je inschrijven via bovenstaande links. Aan dit webinar zijn geen kosten verbonden. Deze webinars zijn bedoeld voor groepen van maximaal 12 deelnemers.

Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief