20 feb 2019

Stilstaan bij veilig en gezond werken: doe mee aan ‘Bewust Veilig’ 2019

Veilig en gezond werken is de basis voor vakmensen in de bouw en de installatiebranche, elke dag opnieuw. Maar omdat de bewustwording van veilig werken nog altijd kan worden vergroot, staan honderden bedrijven tijdens de derde editie van ‘Bewust Veilig’ op 20 maart hier extra bij stil. De initiatiefnemers roepen alle bedrijven in de bouw en de installatiebranche op aan ‘Bewust Veilig’ mee te doen.

BEWUSTWORDING VERGROTEN

De motivatie achter ‘Bewust Veilig’ is dat iedereen in de bouw en de installatiebranche aan het eind van de werkdag weer gezond en veilig naar huis moet kunnen terugkeren en aan het eind van zijn of haar loopbaan gezond en fit met pensioen kan gaan. Om dit te bereiken is het van het grootste belang dat ongelukken en arbeidsongeschiktheid worden voorkomen en dat vakmensen in staat worden gesteld duurzaam inzetbaar te zijn en te blijven. Op ‘Bewust Veilig’ staan opdrachtgevers, bedrijven én de vakmensen hier een moment bij stil om te laten zien dat zij veiligheid hoog in het vaandel hebben.

GROEIEND AANTAL DEELNEMERS

Tijdens de eerste editie van ‘Bewust Veilig’, in 2017, werd op meer dan 2.000 verschillende werklocaties van 125 bouw-, vastgoed-, onderhouds- ,infra- en installatiebedrijven stilgestaan bij het belang van veiligheid op de werkvloer. Vorig jaar verdubbelde het aantal deelnemende bedrijven. Met de derde editie van ‘Bewust Veilig’ willen de organisatoren dit jaar echter nóg meer vakmensen, opdrachtgevers en ketenpartners zien te bereiken.

DOE MEE!

Veel bedrijven hebben zich al aangemeld om op woensdag 20 maart ‘Bewust Veilig’ te zijn. Jouw bedrijf ook? Zo niet, doe dit dan alsnog via www.bewustveilig.com! Op deze site vind je tevens inspiratie voor de invulling van de dag en gratis promotiemateriaal dat je kunt gebruiken om duidelijk te maken dat veilig werken voor jouw bedrijf echt van belang is.

ARBOTECHNIEK STAAT VOOR JE KLAAR

Ben je op zoek naar advies voor het inrichten van jouw ‘Bewust Veilig’-dag of kun je hulp gebruiken bij het veilig en gezond maken van je bedrijf? Stuur een bericht naar info@arbotechniek.nl en ArboTechniek helpt je graag verder!

Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief