13 jan 2021

Update persconferentie 12 januari

De persconferentie op 12 januari leidt NIET tot aanpassingen van de huidige maatregelen en het protocol voor de bouw- en technieksector. We mogen dan ook blijven doorwerken, dankzij de afspraken die we als sinds het begin van de pandemie hebben gemaakt. Maar, het is van groot belang dat we ons blijven houden aan de afspraken. Hier ligt een grote verantwoordelijkheid voor jou als werkgever en werknemer:

  • Houd altijd minimaal 1,5 meter afstand, ook in de keet!
  • Werk thuis, tenzij het echt niet anders kan!

Vragenuurtje voor coronaverantwoordelijke
Het volgen van de regels blijft een grote uitdaging voor elk bedrijf en zijn werknemers. Dit onderstreept het belang van een coronaverantwoordelijke binnen elk werk die ondersteunt met concrete oplossingen voor het veilig uitvoeren van het werk en het naleven van de regels. Ben jij een coronaverantwoordelijke? Maak gebruik van de checklists met handige tips en van de infographics voor het werken in een publieke binnenruimte en bij particulieren.
Vragen? Stel ze aan de deskundigen van de helpdesk. Zij geven jou donderdag 14 januari van 14.30 – 15.30 uur tijdens een online Teams-sessie antwoord. Meld je hier aan.

Wist je dat?
• Grenswerkers geen negatieve coronatestuitslag hoeven te tonen. Maar wat is nou precies een grenswerker? Je leest het in dit bericht.
• Werken bij particulieren onveranderd door kan blijven gaan. Houd ook hier je aan de regels, open de checklist ‘Dagindeling vakman’.
• Spreiden van pauzes nodig kan zijn om drukte in de keet tegen te gaan.
• Er een Taak Risico Analyse Corona voor het beoordelen van bijzondere werksituaties is.

Bekijk ook de FAQ-pagina met alle vragen én antwoorden rondom corona en veilig doorwerken.

Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief