04 mei 2023

Week van RI&E start binnenkort!

De Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E) helpt je op een gestructureerde manier risico’s in beeld te brengen en maatregelen te nemen. Van 12 t/m 16 juni wordt er met verschillende initiatieven landelijk aandacht gevraagd voor deze, door de Arbowet verplichte, RI&E.

Pas als je weet waar de risico’s in je bedrijf liggen en wat het mogelijke effect hiervan is, kun je de juiste maatregelen nemen. Daarom moet ieder bedrijf dat personeel in dienst heeft, volgens de Arbowet een RI&E hebben.

Bedrijfs- en project-RI&E
Voor de bedrijven in de installatie- en isolatiebranches is het erkende instrument van de bedrijfs-RI&E beschikbaar. Met een digitaal stappenplan kan de branche-RI&E eenvoudig en zonder kosten worden ingevoerd. Hier kun je direct naar de branche-RI&E om je bedrijfs-RI&E te maken.
De RI&E is pas volledig als je ook de risico’s van het werken op locatie in beeld hebt. Dit doe je met de project-RI&E. Met dit branchespecifieke digitale instrument worden de risico’s op projectlocaties op een goede en eenvoudige manier in kaart gebracht. Hier kun je direct naar de project RI&E.

Evenementen ArboTechniek
Tijdens de week van de RI&E organiseert ArboTechniek samen met Techniek Nederland twee evenementen. Beide evenementen zullen in het teken staan van helpen met de vraag: “Hoe maak je als werkgever een RI&E die past bij je bedrijf?”.
Op woensdag 14 juni 2023 kun je een fysieke workshop bijwonen in de Expo Houten. Je kunt je via deze link aanmelden. Daarnaast zal er op donderdag 15 juni een webinar plaatsvinden. Daarvoor kun je je via deze link aanmelden. Bij beide evenementen is er, naast een uitleg, voldoende ruimte om vragen te stellen aan specialisten van ArboTechniek.

Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief