13 jan 2020

Woensdag 18 maart: ‘Bewust Veilig’ 2020!

Voor elk bedrijf en iedere vakman en vakvrouw is veilig werken dé basis om elke dag gezond en fit prestaties te leveren. Juist om het belang van veilig werken te benadrukken, staan honderden bouw- en installatiebedrijven in Nederland hier op woensdag 18 maart extra bij stil. Deelnemen aan de vierde editie van ‘Bewust Veilig’ is gemakkelijker dan je denkt. Doe dus (ook) dit jaar aan de campagne mee!

‘Bewust Veilig’
‘Bewust Veilig’ is een initiatief van Bouwend Nederland Aannemersfederatie Bouw en Infra, CUMELA Nederland, OnderhoudNL en Techniek Nederland en heeft als doel om de derde woensdag van maart  vakmensen, opdrachtgevers en ketenpartners bewust te maken van het belang van veiligheid op de werkvloer. De inzet van de campagne ‘Bewust Veilig’ is dat iedereen aan het eind van de werkdag weer gezond en veilig naar huis terugkeert en aan het eind van zijn of haar loopbaan gezond en fit met pensioen kan gaan. Omdat bewust veilig werken zowel bijdraagt aan het voorkomen van ongelukken als aan het versterken van de duurzame inzetbaarheid, is ‘Bewust Veilig’ een belang van werkgevers én werknemers.

Doe mee!
Sinds de start van de campagne, in 2017, neemt het aantal deelnemers aan de campagne elk jaar flink toe. Ook voor de vierde editie hebben zich al veel bedrijven aangemeld om op 18 maart op duizenden werklocaties van bouw-, vastgoed-, onderhouds-, infra- en installatiebedrijven ‘Bewust Veilig’ te zijn. Je kunt jouw bedrijf voor ‘Bewust Veilig’ aanmelden via www.bewustveilig.com. Op deze site vind je bovendien inspiratie voor de invulling van de dag kun je  – bij tijdige aanmelding –  promotiemateriaal aanvragen dat je kunt gebruiken om duidelijk te maken dat veilig werken ook voor jouw bedrijf echt belangrijk is.

Meer informatie
Klik hier voor direct advies over het inrichten van jouw ‘Bewust Veilig’-dag. En wil je jouw bedrijf ook op alle andere dagen van het jaar veilig en gezond maken? Neem dan contact op met ArboTechniek via 0800-8855885 (Wij Techniek Supportdesk) of via info@arbotechniek.nl. We ondersteunen je graag!

Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief