Corona

Deze nieuwe catalogus geeft praktische richtlijnen om veilig te werken in de installatie- en isolatiebranche. De basis van de catalogus is het protocol Samen veilig doorwerken, dat sinds het begin van de coronacrisis wordt gehanteerd in de sector. Met behulp van het document krijg je duidelijkheid over hoe je coronabesmettingen op de werkvloer kunt voorkomen.

Wijziging Arbobesluit
De Arbocatalogus Corona-preventie in de installatie- en isolatiebranches is een bekrachtiging van de afspraken die in het protocol Samen veilig doorwerken zijn gemaakt. ArboTechniek heeft besloten de nieuwe catalogus te laten toetsen door de Inspectie SZW omdat het Arbobesluit door de coronacrisis op enkele belangrijke punten is gewijzigd. De Inspectie SZW handhaaft hier op, en zal in haar handhaving gebruikmaken van deze Arbocatalogus.

Concrete oplossingen
De nieuwe catalogus heeft als uitgangspunten de geldende adviezen en maatregelen van het RIVM; de arbeidshygiënische strategie; en het Protocol Samen veilig doorwerken. Het doel van deze Arbocatalogus is om bedrijven in de installatie- en isolatiebranche te ondersteunen bij het voldoen aan de Arbowet. In het document vind je concrete oplossingen die je direct in de praktijk kunt toepassen.

Eerder hebben we de RI&E van ArboTechniek al aangevuld met een speciale coronamodule. Die kun je hier te vinden.

Je kunt de nieuwe Arbocatalogus Corona-preventie in de installatie- en isolatiebranches hier raadplegen.

Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief