RI&E

Pas als je weet waar de risico’s in je bedrijf liggen en wat het mogelijke effect hiervan is, kunt je de juiste maatregelen nemen. Daarom moet ieder bedrijf dat personeel in dienst heeft, volgens de Arbowet een risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) hebben. De bedrijfs-RI&E vormt het fundament van het arbobeleid in jouw bedrijf. 

In de installatie- en isolatietechniek is veilig en gezond werken de basis voor het leveren van goed werk. Daarom is het belangrijk dat je de laatste voorschriften op het gebied van gezond en veilig werken kent én interpreteert. Zij stellen je in staat om de RI&E in je bedrijf en op locatie helemaal up to date te houden, en zo nóg veiliger en gezonder te werken. Maak dus gebruik van de nieuwste bedrijfs- en project-RI&E!

Actueel


In de in 2022 geactualiseerde en door het Steunpunt RI&E erkende RI&E’s zijn de laatste wetswijzigingen uit de Arbowet doorgevoerd en zijn sommige teksten verduidelijkt. Daarnaast zijn vragen over jeugdigen en over het gebruik van alcohol, drugs en medicijnen toegevoegd en is de verbinding tussen de RI&E- instrumenten en de Arbocatalogus up-to-date gemaakt. Ten slotte is de nieuwe CROW-publicatie 400 verwerkt in de vragen over werken in verontreinigde grond in de project-RI&E.

De bedrijfs-RI&E


Voor de bedrijven in de installatie- en isolatiebranches is het erkende instrument van de bedrijfs-RI&E beschikbaar. Met een digitaal stappenplan kan de branche-RI&E eenvoudig en zonder kosten worden ingevoerd. Een bedrijfs-RI&E bestaat uit twee stappen:

  • Maak een overzicht van alle risico’s die binnen je bedrijf aanwezig zijn.
  • Stel een plan van aanpak op dat aangeeft welke maatregelen genomen zijn om zorgvuldig met deze risico’s om te gaan.

Bij het opstarten van de nieuwe bedrijfs-RI&E’s en project-RI&E kom je bij een actuele RI&E-vragenlijst terecht. Een handig overzicht helpt je bij het checken van de elementen die je aan je RI&E moet toevoegen. Hier kun je direct naar de branche-RI&E om je bedrijfs-RI&E te maken.

Project RI&E


De RI&E is pas volledig als je ook de risico’s van het werken op locatie in beeld hebt. Dit doe je met de project-RI&E. Met dit branchespecifieke digitale instrument worden de risico’s op projectlocaties op een goed en eenvoudige manier in kaart gebracht. Hier kun je direct naar de project RI&E.

Benieuwd naar de ervaringen uit de branche?
Beluister dan de eerste podcast veilig werken! Een radioprogramma speciaal voor de vakmensen in de branche. We komen ook graag met je in gesprek en maken de volgende documentaire in jouw bedrijf! Laat het ons weten!

Hulp nodig bij het maken van een goede RI&E? Neem contact met ons op!

Hulp nodig bij het opstellen van een goede RI&E? Neem dan contact met op met onze arbo-adviseurs! Zij zijn gespecialiseerd in veiligheid op de werkvloer en kunnen jouw bedrijf daarmee uitstekend helpen bij het opstellen van een goede RI&E.

Neem contact op met een arbo-adviseur!

Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief