09 sep 2021

Onderzoek toont meerwaarde ESF-project ArboTechniek aan

Veilig en gezond werken is letterlijk van levensbelang voor het fit en vitaal houden van vakmensen in de techniek. Om hen hierbij te ondersteunen heeft een team van gedreven adviseurs namens ArboTechniek, het initiatief op gebied van veilig en gezond werken van Wij Techniek en de sociale partners, talloze bedrijven in heel Nederland bezocht. Dit in het kader van het grote ESF-project ‘Veilig en gezond gedrag in de installatietechniek’. De ervaringen waren goed, de reacties enthousiast én vooral: bedrijven in de technische installatiebranche hebben een stap gezet om iedere medewerker elke avond weer veilig thuis te laten komen.

Een resultaat om trots op te zijn
De impact van de adviseurs van ArboTechniek was groot! Recent, onafhankelijk onderzoek toont aan dat het bereik enorm is en dat de adviseurs voorzien in een duidelijke behoefte. Ook de leerkringen – eveneens onderdeel van het project – worden goed gewaardeerd. Juist in deze coronatijd, waarin onderling contact lastiger was, is dit een resultaat om trots op te zijn.

Inspirerend online magazine
ArboTechniek draagt de positieve resultaten van het project met trots uit. Daarom is de afgelopen maanden gewerkt aan een inspirerend online magazine waarin bedrijven, vakmensen, een ArboTechniek-adviseur, de Inspectie-SZW, een regiomanager van Wij Techniek en vertegenwoordigers van de sociale partners aan het woord komen over de gezamenlijke missie veilig en gezond werken naar een hoger niveau te tillen. Hun ervaringen zijn hier te lezen.

Adviseurs nog niet klaar, ondersteuning blijft nodig
Eind 2021 loopt het ESF-project ‘Veilig en gezond gedrag in de installatietechniek’ ten einde, en stopt derhalve de financiering van de ArboTechniek-adviseurs en leerkringen. Het is nu een kwestie van nadenken hoe we de zo hoog gewaardeerde infrastructuur in de toekomst kunnen behouden voor de vakmensen in de techniek.

Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief