Hulpmiddelen

ArboTechniek biedt je allerlei soorten tools, instructies en handige hulpmiddelen om het direct in de praktijk te brengen. Zo kunnen werkgevers en werknemers gelijk aan de slag om zo het werk veilig en gezond te laten verlopen.

Voor vakmensen

De ArboTechniek Veiligheidsapp
Werk jij in de installatie- of isolatiebranche en wil je altijd kunnen beschikken over de laatste informatie over veilig en gezond werken? Of ben je leidinggevende en wil je dat jouw medewerkers zich altijd kunnen inlezen over veilig werken? Dan is er nu de gratis ArboTechniek Veiligheidsapp! Zo kun jij altijd, ook op het laatste moment, checken hoe het ook alweer zat. Daarnaast kun je ook e-learnings volgen over relevante thema’s om zo verplichte certificaten te behalen.

Lees verder over de Veiligheidsapp

Laatste Minuut Risico Analyse (LMRA)
Bezint eer je begint. Het is een oud spreekwoord, maar geldt zeker op de werkplek. En de LMRA (Laatste Minuut Risico Analyse) helpt je hierbij. De LMRA of start-werkanalyse is een korte risicobeoordeling die bij de start van de werkzaamheden wordt uitgevoerd door de vakmensen op de werkplek. Het uitvoeren van een LMRA hoeft niet langer dan een minuut te duren. Het gaat erom dat mensen vlak voor dat ze met het uitvoeren van de taak beginnen, nadenken over de risico’s, deze wegnemen. Hier vind je handige tips en tools die daarbij kunnen helpen.

Kijk hoe jij de LMRA uitvoert

Voor werkgevers

Veiligheidsclausule voor offertes
Als bedrijf wil je graag laten zien dat je werkt volgens de geldende Arborichtlijnen. Veilig en gezond dus. In offertes kun je een clausule opnemen dat uw bedrijf werkt volgens de richtlijnen in de Arbocatalogus in de installatie- en isolatiebranche. Deze clausule kan kort zijn of meer uitgebreid.

Bekijk hier de offerte clausules

Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E)
Volgens de Arbowet zijn bedrijven verplicht een risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) op te stellen. Je leest hier meer over de RI&E en over de voorwaarden waaraan bedrijven moeten voldoen.

Lees meer over de RI&E

Toolboxen
Praten over veiligheid helpt, maar onveilig gedrag veranderen is niet makkelijk. Het principe van de toolboxmeeting is dat door een korte tekst of presentatie een discussie wordt uitgelokt die vakmensen aanzet tot nadenken over het veilig en gezond werken. De toolboxen ondersteunen de bedrijven bij de toolboxmeeting. Wij hebben hiervoor al het materiaal wat je nodig hebt om zelf een toolboxmeeting te geven.

Bekijk onze toolboxen

VCA-vragenlijst voor interne audits
Als werkgever wil je snel en succesvol je interne audits uitvoeren om een VCA-certificaat te behalen of te behouden. ArboTechniek maakt dit een stuk makkelijker voor je met deze handige vragenlijst. Zo behoud je gemakkelijk het overzicht van de zaken die op orde zijn en de dingen waar misschien nog extra aandacht voor nodig is.

Bekijk de vragenlijst hier

Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief