Over ArboTechniek

Voor vakmensen in de installatie- en isolatiebranches is iedere dag anders. Slechts één ding blijft onveranderd: iedereen wil na het werk weer veilig en gezond thuis komen. Veilig en gezond werken is daarom van groot belang binnen de gehele sector. ArboTechniek biedt hierbij de helpende hand. Met kennis, advies en handige hulpmiddelen ondersteunen we werkgevers en werknemers binnen de installatie- en isolatiebranche. Zo zorgen we er samen voor dat iedereen veilig en gezond aan de slag kan!

Op onze website vind je nuttige informatie, toolboxen, nieuws en bijeenkomsten die je helpen om direct aan de slag te gaan met veilig en gezond werk binnen jouw bedrijf. Want veilig en gezond werken is niet alleen noodzakelijk, het zorgt ook voor meer plezier in het werk, een betere bedrijfsvoering en betere prestaties. Het is gewoon een kwestie van doen!

ArboTechniek is een programma van Wij Techniek, het ontwikkelingsfonds van de installatietechniek. Binnen ArboTechniek zijn de sociale partners in de techniek en isolatie vertegenwoordigd: Techniek Nederland, NVKL, VIB, FNV, CNV Vakmensen en De Unie. 

Hulpmiddelen

Veilig en gezond werken is niet alleen een kwestie van goede instructies, trainingen of beschermingsmiddelen. Het is daarom belangrijk dat werkgevers en werknemers genoeg kennis hebben over wat de gezondheidsrisico’s van fysieke en geestelijke belasting zijn. Alleen zo kun je passende maatregelen nemen. Maar wat betekent dit in de praktijk? Wij bieden jou de concrete instrumenten waar je als werknemer of werkgever direct mee aan de slag kunt!

Ga direct aan de slag

Kennis en advies

Ongevallen op de werkvloer zijn vaak het gevolg van ingeslopen routines, haast en onderschatting van risico’s. Het nadenken en praten over veiligheid en gezondheid is daarom van groot belang. Heb je vragen over veilig en gezond werken of kun je hulp gebruiken bij jou in je bedrijf? Ook dan staat ArboTechniek voor je klaar. Met het delen van kennis tijdens de Praktijkdagen, met collega’s in gesprek gaan over veilig en gezond werk tijdens de leerkringen of gratis en praktisch advies op maat van onze arbo-adviseurs: we ondersteunen je zo goed mogelijk zodat veilig en gezond werken de norm is en blijft binnen jouw bedrijf.

Kijk wat wij voor jou kunnen betekenen

Wet- en regelgeving

De Arbowet legt de basis voor een veilige en gezonde werkplek. Voor de techniek gelden branche-specifieke normen, afgestemd op de specifieke arbeidsomstandigheden op de werkplek. Wat is juist hier nodig om veilig en gezond te kunnen werken? Alle regels en normen, afspraken en praktische oplossingen voor het gezond en veilig werken zijn vastgelegd in de verschillende Arbocatalogussen voor de installatie- en isolatiebranches. Zo minimaliseren of voorkomen we blootstelling aan risico’s die bij het werk komen kijken.

Lees hier meer over wet- en regelgeving

Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief