22 jan 2020

Pesten en ongewenst gedrag aanpakken in jouw organisatie? Doe mee aan de pilot!

Pesten en andere vormen van ongewenst gedrag komen nog veel voor op de werkvloer. Gelukkig is daar wat aan te doen. In opdracht van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) is een pilot gestart: PICO (Participatieve Interventie Cultuur en Ongewenste Omgangsvormen), waarmee organisaties hulp krijgen van experts om inzicht te krijgen in de voedingsbodem van pesten en een veilige werkcultuur te bestendigen. Jouw organisatie kan nog meedoen!

Waarom meedoen?
Deelname aan de pilot biedt jouw organisatie:

·        Inzicht in de voedingsbodem voor pesten op het werk en andere ongewenste omgangsvormen

·        Verbetering van de dialoog over en bewustwording van (on)gewenste omgangsvormen

·        Een handelingsperspectief voor leidinggevenden om sociale veiligheid te vergroten

·        Een aanpak die duurzaam wordt geborgd in de organisatie.

De pilot wordt uitgevoerd samen met TNO en een professionele dienstverlener van Gimd. De professionele dienstverlener werkt samen met een actief team binnen jouw organisatie. Jouw team is mede-eigenaar van het veranderproces, zodat de gezonde werkcultuur ook na het vertrek van de professionele dienstverlener is geborgd.

Meedoen? Dat kan!
Jouw organisatie kan zich aanmelden. Meer informatie over voorwaarden voor deelname en de verschillende stappen die zullen worden genomen in deze pilot, kan je vinden via deze link. Overweeg je om mee te doen aan de pilot of heb je vragen? Stuur dan een mail naar pilotgedragsencultuurinterventie@minszw.nl. Er wordt dan zo spoedig mogelijk contact met je opgenomen.

Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief