23 feb 2024

Aanvullende training Veilig werken met di-isocyanaten op 4 april!

Per augustus 2023 gelden er regels voor het werken met materialen waar veel di-isocyanaten bij vrij komen. Ben je in het bezit van het basiscertificaat Veilig Werken met PUR, maar werk je met 2-componenten harsen in combinatie met di-isocyanaten? Dan heb je aanvullende, product-specifieke opleiding nodig voor het werken met deze producten. Op 4 april wordt hiervoor een online opleiding aangeboden.

In aanvulling op de bestaande basisopleiding Veilig werken met di-isocyanaten, dienen werknemers die gebruik maken van 2-componentharsen een extra opleiding te volgen om hiermee veilig te kunnen werken. Tijdens de opleiding besteden we aandacht aan het gebruik van gietharsen.

Om tegemoet te komen aan de vraag vanuit de branche, biedt ArboTechniek een online opleiding aan op donderdag 4 april 2024. Let op: de opleiding is een aanvulling op de basisopleiding di-isocyanaten, je moet in het bezit zijn van het basiscertificaat di-isocyanaten om aan deze training mee te doen.

Je kunt je hier aanmelden voor een van de trainingsmomenten op donderdag 4 april.

Meld je hier aan voor de aanvullende training op 4 april (07:00 – 07:45)

Meld je hier aan voor de aanvullende training op 4 april (08:30 – 09:15)

 

Veelgestelde vragen

  • Waarom wordt deze training gehouden?

Per augustus 2024 gelden er nieuwe regels voor het werken met materialen waar  di-isocyanaten bij vrij komen. In aanvulling op de basisopleiding dien je voor het werken met producten zoals gietharsen een aanvullende opleiding te doen.

  • Ik ben nog niet in het bezit van het certificaat voor het veilig werken met di-isocyanaten, wat nu?

Deze opleiding kun je alleen volgen als je de basisopleiding al hebt gedaan. Nog niet in staat om deze opleiding te volgen? Er is een e-learning module hiervoor beschikbaar. Zie hiervoor de ArboTechniek Veiligheidsapp

  • Voor wie is deze training bedoeld?

Deze opleiding is als aanvulling bedoeld op de basisopleiding werken met di-isocyanaten. Werknemers die werken met 2-componentenharsen (ISOPA-048) zoals gietharsen kunnen deze opleiding volgen

  • Hoe gaat de training in zijn werk?

Nadat je je hebt aangemeld ontvang je per mail de link naar de trainingsomgeving waar op 4 april de training wordt gegeven. De training wordt online gegeven en duurt ongeveer 35 minuten, inclusief de toets die aan het einde gemaakt moet worden.

  • Wat heb ik nodig voor de training?

Voor de training heb je een computer en smartphone met internetverbinding nodig. Je kunt met meerdere personen op één laptop kijken, maar iedere deelnemer heeft wel één smartphone nodig die QR-codes kan scannen. Het maken van aantekeningen kan handig zijn, maar is niet verplicht.

  • Kan ik de training samen met mijn collega’s volgen?

Dat kan, je kunt de opleiding gezamenlijk volgen op een groot scherm of beamer. Let er wel op dat iedereen die het certificaat nodig heeft een eigen telefoon heeft zodat iedereen aan het einde de QR-code kan scannen om de toets individueel te maken.

  • Wanneer ontvang ik mijn certificaat?

Binnen twee weken na het succesvol afronden ontvangen deelnemers van de training het certificaat. Dit certificaat is 5 jaar geldig

Vragen over de training? Neem hier contact met ons op.

Na het invullen van dit formulier nemen we zo snel mogelijk contact met je op via het opgegeven emailadres.

Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief