06 jan 2021

Bijdragen gezocht voor Europees initiatief voor gezond en veilig werken

De Europese Commissie nodigt Europese organisaties en individuen uit om input te geven op het toekomstige Europese beleid rondom gezond en veilig werken. De input wordt gebruikt om een nieuwe Strategic Framework on Health and Safety at Work te ontwikkelen voor de periode van 2021 tot 2027. Je kunt je ideeën voor dit initiatief delen door mee te doen aan de publieke consultatie.

Het uiteindelijke doel van dit initiatief is om de gezondheids- en veiligheidsstandaarden voor Europese werkenden te behouden en te verbeteren. Een belangrijk onderdeel hiervan is dat de Europese Commissie kan inspelen op huidige en toekomstige uitdagingen en crises, en dat verschillende stakeholders kunnen samenwerken aan gezamenlijke prioriteiten.

De Europese Commissie zoekt voornamelijk input van de volgende partijen:

  • Nationale of regionale publieke autoriteiten die actief zijn op het gebied van arbeidsveiligheid en -gezondheid / occupational safety and health (OSH)
  • Werkgevers en werkgeversorganisaties
  • Werknemers en werknemersorganisaties
  • Andere EU-instellingen of -organisaties
  • Organisaties en individuen met een interesse in arbeidsveiligheid en -gezondheid (bijvoorbeeld academici, onderzoeksinstituten, OSH professionals, verzekeraars, ngo’s).

Je kunt je input tot en met 1 maart 2021 indienen via de online publieke consultatie.

Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief