12 feb 2024

Herziene Arbocatalogus PSA goedgekeurd door Arbeidsinspectie

De meeste mensen brengen een groot deel van hun tijd op hun werk door. De omgang met collega’s en cliënten kan veel invloed hebben op hoe iemand zich voelt, zeker als er sprake is van pesterijen, geweld, discriminatie of seksuele intimidatie. Dit kan ingrijpende gevolgen hebben in de vorm van psychische klachten oftewel stress. Ook een hoge werkdruk kan een bron van stress vormen. Daarom heeft ArboTechniek de Arbocatalogus Psychosociale Arbeidsbelasting (PSA) herzien, en onlangs is deze door de Nederlandse Arbeidsinspectie goedgekeurd. In de Arbocatalogus PSA vind je een volledig overzicht van de voorwaarden en maatregelen om psychosociale arbeidsbelasting te herkennen en te bestrijden.

De Arbocatalogi van ArboTechniek beschrijven de belangrijke arbeidsrisico’s en bijpassende oplossingen die specifiek voor de branche toepasbaar zijn. Het doel van deze Arbocatalogi is om bedrijven in de installatie- en isolatiebranches te helpen bij het voldoen aan de Arbowet. De Arbocatalogus wordt door de Nederlandse Arbeidsinspectie gebruikt bij haar inspectie.

In de Arbocatalogus PSA worden concrete oplossingen geboden voor management, leidinggevenden en medewerkers die direct in de praktijk kunnen worden toegepast. Bovendien bevat de Arbocatalogus PSA belangrijke hulpmiddelen die je als bedrijf kunnen helpen met het omgaan met ongewenst gedrag, zoals een voorbeeld van een klachtenregeling en een registratieformulier voor ongewenst gedrag.

Bekijk de Arbocatalogus Psychosociale Arbeidsbelasting hier

 

Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief