25 sep 2020

Inspectie SZW vernieuwt tools voor zelfinspectie

De zelfinspectietools van Inspectie SZW zijn vernieuwd. Ze staan online op zelfinspectie.nl, waar een ondernemer door de ogen van een inspecteur naar zijn eigen organisatie kan kijken. De vernieuwde tools behandelen 4 hoofdthema’s waarop de Inspectie SZW toezicht houdt, namelijk: Gezond & Veilig werken, Eerlijk Werken, Werken met gevaarlijke stoffen en Werkdruk en ongewenst gedrag.

Elke zelfinspectietool bestaat uit meerdere stappen en vragen die met ‘ja’, ‘nee’ of ‘nog checken’ worden beantwoord. Hieruit volgt een persoonlijk overzicht met verbeterpunten, waarmee ondernemers een goede indruk krijgen van hoe hun bedrijf ervoor staat en op welke punten zij nog actie moeten ondernemen. Hiermee kunnen werkgevers snel en eenvoudig controleren aan welke wet- en regelgeving zij moeten voldoen. De vernieuwde tools zijn goed te raadplegen op telefoon of tablet.

Sneller arbeidsomstandigheden verbeteren
De Inspectie SZW verwacht dat de modernisering van de zelfinspectietools ertoe leidt dat meer ondernemers de tools zullen doorlopen. Uit onderzoek blijkt dat wanneer de zelfinspectietool geheel wordt ingevuld, werkgevers sneller maatregelen nemen om arbeidsomstandigheden te verbeteren. De gegevens zijn anoniem en kunnen niet door de Inspectie worden ingezien.

Bron: Arboportaal.

Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief