06 jul 2023

Opleiding Veilig werken met PUR

Vanaf 24 augustus gelden er nieuwe regels rond het werken met materialen waarbij di-isocyanaten vrijkomen, bijvoorbeeld purschuim, lijmen, lakken en isolatiemateriaal. Je moet dan een opleiding hebben gevolgd als je met dit soort producten werkt. Wil jij helemaal voorbereid zijn? Volg dan de opleiding Veilig werken met PUR bij ArboTechniek. Gratis en gemakkelijk!

Veel trainingen beschikbaar
Via de website van ISOPA bieden verschillende fabrikanten van purschuim de verplichte training aan. Deze training wordt als lastig ervaren en sluit niet altijd aan bij de dagelijkse praktijk van de techniek. Daarom biedt ArboTechniek op 19 juli een training aan die door iedereen gratis gevolgd kan worden, en helemaal is toegespitst op de technieksector. Het gaat hier om de basisopleiding voor het gebruik van 1-component purschuim, lijmen, lakken en isolatiemateriaal (ISOPA nummers 045 en 048), wat voor de meeste mensen die in de techniek werken voldoende is. Hierdoor voldoe jij aan de laatste wet- en regelgeving bij het werken met purschuim, lijmen, lakken en isolatiemateriaal.

Hoe werkt het?
De training duurt een uur en wordt (binnen dit uur) afgesloten met een toets. De training kun je volgen via Teams, waarna de toets digitaal wordt afgenomen met je smartphone. Het is dus belangrijk om zowel een laptop als smartphone bij de hand te houden; met alleen een laptop lukt het niet de toets te doen. Zorg er ook voor dat je pen en papier bij je hebt om aantekeningen te maken, en dat je smartphone QR-codes kan scannen. Je kunt met meerdere mensen kijken (met bijvoorbeeld een beamer of met meerdere mensen achter 1 laptop), maar zorg er voor dat iedereen zich wel met zijn eigen mailadres aanmeld via de link om zo toegang te krijgen tot de toets. Daarnaast moet ook iedereen zijn eigen smartphone hebben. Na afloop en bij het goed afronden van de toets krijg je een certificaat dat 5 jaar geldig is. Tijdens de training kun je ook vragen stellen aan de trainer.

Let op: Het certificaat is alleen geldig als je 1-component purschuim, lijmen, lakken of isolatiemateriaal gebruikt. De opleiding is niet bruikbaar voor andere typen producten waar di-isocyanaten in zitten. Mocht je wel met dat soort producten werken, neem dan contact met ons op. We kunnen je dan doorverwijzen naar een opleider.

Datum en tijd
De training kan worden gevolgd op twee verschillende momenten (zie onder).

Aanmelden en meer informatie
Je kunt je gratis aanmelden via de onderstaande links. Je ontvangt dan automatisch de Teams-link. Zorg er voor dat je op tijd bent want het is een training met veel informatie is relatief weinig tijd. Meer weten? Neem contact op via onze contactpagina.

Als de cursus vol zit ontvang je hierover op tijd een bericht.
Gezien de veranderde regelgeving is het de eerste keer dat ArboTechniek deze training organiseert. Naar verwachting wordt deze opleiding in het najaar een aantal keer herhaald. Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief