06 jul 2023

Opleiding Veilig werken met PUR

Vanaf 24 augustus gelden er nieuwe regels rond het werken met materialen waarbij di-isocyanaten vrijkomen, bijvoorbeeld purschuim, lijmen, lakken en isolatiemateriaal. Je moet dan een opleiding hebben gevolgd als je met dit soort producten werkt. Wil jij helemaal voorbereid zijn? Volg dan de e-learning Veilig werken met PUR bij ArboTechniek. Gratis en gemakkelijk!

Veel trainingen beschikbaar
Daarom biedt ArboTechniek een e-learning module via de Veiligheidsapp aan die door iedereen gratis gevolgd kan worden, en helemaal is toegespitst op de technieksector. Vanwege de grote vraag vanuit de sector naar deze opleiding, is de training nu ook te maken als e-learning via de Veiligheidsapp van ArboTechniek. Het gaat hier om de basisopleiding voor het gebruik van 1-component purschuim, lijmen, lakken en isolatiemateriaal (ISOPA nummers 045 en 048). Hierdoor voldoe jij aan de laatste wet- en regelgeving bij het werken met purschuim, lijmen, lakken en isolatiemateriaal. Voordeel van deze gratis e-learning module is dat je deze kunt volgen op ieder gewenst moment. Zo kun je alle modules en het examen dat noodzakelijk is voor het verkrijgen van het certificaat zo vaak je maar wilt maken. Ook kun je na het succesvol maken van de toets het certificaat direct uploaden in het Vakpaspoort.

Voor wie?

De e-learning is bedoeld voor mensen die in tijdens hun werkzaamheden in aanraking komen met producten waar veel di-isocyanaten bij vrij komen. Omdat de di-isocyanaten uit de producten verdwijnen bij uitharding, geldt deze nieuwe wetgeving niet voor het bewerken van uitgehard PUR, kit of schuim en is de training hiervoor niet noodzakelijk. Het volgen van deze opleiding geldt voor medewerkers boven de 18 jaar, medewerkers jonger dan 18 jaar mogen niet met di-isocyanaten werken.

Waar kan ik de e-learning maken?

Je vindt de e-learning ‘Veilig werken met di-isocyanaten’ in de Veiligheidsapp van ArboTechniek. Hierdoor kan op elk moment de e-learning worden gevolgd, waardoor werknemers flexibel zijn in wanneer ze de opleiding willen volgen. De opleiding, inclusief het maken van de toets, duurt ongeveer een uur. In de e-learning staan alle stappen beschreven. Je moet eerst alle modules doorlopen voor je het examen kunt maken. Je kunt de e-learning het beste maken met je mobiele telefoon.

Open hier de Veiligheidsapp

Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief