Valbeveiliging hoogwerker

Valbeveiliging voor hoogwerkers is een essentieel aspect van werken op hoogte, waarbij de veiligheid van de gebruiker voorop staat. Het voorkomt ernstige verwondingen of zelfs dodelijke ongevallen. Door gebruik te maken van valbeveiliging kunnen werknemers met een gerust hart en veilig hun werkzaamheden uitvoeren, wetende dat ze beschermd zijn tegen de risico's die werken op hoogte met zich meebrengt.

Bescherm je werknemers
Voorkom ongevallen

Meer weten over valbeveiliging hoogwerker?

Bekijk het in de ArboTechniek Veiligheidsapp!

Bekijk het in onze app

Waaruit bestaat valbeveiliging hoogwerker?

Valbeveiliging voor hoogwerkers bestaat uit meerdere componenten, waarbij het veiligheidsharnas hoogwerker een centrale rol speelt. Dit systeem is ontworpen om de drager te beschermen tegen vallen en de gevolgen daarvan te beperken. Naast het valharnas hoogwerker omvat valbeveiliging ook lijnen, ankerpunten, en valdempers, die samen een compleet veiligheidssysteem vormen.

Harnas hoogwerker

Een harnas voor hoogwerkers is een specifiek ontworpen veiligheidsuitrusting die om het lichaam wordt gedragen. Het veiligheidsharnas hoogwerker verdeelt de krachten die vrijkomen bij een val over de sterkere delen van het lichaam, zoals de heupen, schouders, en borst. Dit zorgt voor een veiligere werkervaring, doordat het de impact van de val aanzienlijk vermindert en de gebruiker helpt om in een rechtopstaande positie te blijven.

Bekijk de Veiligheidsapp!

Is valbeveiliging hoogwerker verplicht?

Ja, het gebruik van valbeveiliging bij het werken met hoogwerkers is wettelijk verplicht. Deze verplichting is vastgelegd in de veiligheidsvoorschriften en regelgeving om de veiligheid van werknemers te garanderen. Zorg dus altijd voor een valharnas hoogwerker wanneer je gaat werken in een hoogwerker.

Bekijk de Arbocatalogus Werken op Hoogte

Wet- en regelgeving rondom valbeveiliging hoogwerker

De wet- en regelgeving rondom valbeveiliging voor hoogwerkers is strikt. Werkgevers zijn verplicht om passende valbeveiligingsmiddelen, zoals harnas hoogwerker, beschikbaar te stellen aan werknemers die werkzaamheden op hoogte uitvoeren. Dit omvat niet alleen het verstrekken van de juiste uitrusting, maar ook het zorgen voor de juiste training en instructies over het gebruik ervan.

Meer weten over veiligheid op de werkvloer? Bekijk onze app!

Wil je meer weten over veiligheid op de werkvloer? Bekijk dan onze ArboTechniek Veiligheidsapp! Hierin vind alles wat je moet weten om zo veilig mogelijk te werk te kunnen gaan.

Naar de ArboTechniek Veiligheidsapp!

Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief