Arbobeleid

Veilig en gezond werken is niet alleen een kwestie van goede instructies, trainingen of beschermingsmiddelen. Vaak zijn ongevallen het gevolg van ingeslopen routines, haast en onderschatting van risico’s. Nadenken en praten over veiligheid is van groot belang. 

Wetgeving op arbo-gebied is bedoeld om werknemers te beschermen tegen ongevallen en beroepsziekten. Een werkgever is in eerste instantie steeds verantwoordelijk voor de veiligheid en gezondheid van de personen die hij in dienst heeft. Maar ook voor overige personen zoals ingeleende werknemers, stagiaires, leerlingen en vakantiewerkers. De wetgeving stelt dat werkgevers en werknemers risico’s in kaart moeten brengen voordat ze kunnen starten met de werkzaamheden. Op de werkplek in het bedrijf en op de werklocatie. Dat geldt al helemaal voor complexe projectlocaties waar meerdere partijen tegelijkertijd aan het werk zijn. Maar wat betekent dit in de praktijk? We hebben concrete instrumenten waar jij mee aan de slag kan!

In het menu links vindt je alle deelonderwerpen die gaan over arbobeleid. Mis je nog dingen? Je kan altijd even contact opnemen. Dat kan via het contactformulier, of door één van onze adviseurs te benaderen.

Ben je op zoek naar specifieke informatie over veilig en gezond werken? Die vind je onder risico’s.

Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief