23 dec 2022

ArboTechniek wenst iedereen fijne feestdagen!

ArboTechniek wenst je hele fijne feestdagen en alvast een veilig en gezond 2023! Mocht je daar nog informatie, tools of inspiratie voor zoeken; we hebben een aantal interessante artikelen en activiteiten van afgelopen jaar op een rijtje gezet.


Invoering Veiligheid in Aanbestedingen
Sinds 1 januari van dit jaar hebben bedrijven in de techniek te maken met de nieuwe afspraak Veiligheid in Aanbestedingen (ViA), die hen bij aanbestedingen verplicht tot het hebben van een kwalificatie op de Veiligheidsladder. Vóór invoering besteedde ArboTechniek de nodige aandacht aan dit onderwerp. In het afgelopen jaar blikten we terug op de invoering en de eerste maanden. Dat deden we onder andere samen met bedrijfsleider Egon Teunissen van de Siers Groep. Dat interview lees je hier. De eerdere artikelen in de reeks zijn hier te vinden.

Branchespecifieke RI&E geactualiseerd: “Het ideale hulpmiddel”
Op 1 september werd de nieuwe branchespecifieke RI&E van ArboTechniek gelanceerd. Wat is een RI&E precies? Waarom is het juist voor de kleinere bedrijven belangrijk er één te hebben? En hoe kan de specifieke RI&E van ArboTechniek je helpen? Theo-Jan Heesen, programmaleider ArboTechniek en één van de betrokkenen bij de herziening van de RI&E, lichtte het toe. Je leest het hele artikel hier.

Bewust Veilig-dag 2022
Op 30 maart hamerden meer dan 400 bedrijven in de bouw, techniek en onderhoud extra op bewust veilig en gezond werken. Brancheorganisaties Bouwend Nederland, Techniek Nederland, OnderhoudNL en Aannemersfederatie Nederland organiseerden alweer de zesde Bewust Veilig-dag. De animo was groot, zowel onder grote als kleine bedrijven in alle sectoren. En ook daarbuiten: zo deden bijvoorbeeld de provincie Noord-Holland, het ingenieursbureau van de Gemeente Rotterdam en de RET mee. Ondertussen kun je je al aanmelden voor de editie van 2023!

Lancering ArboTechniek Veiligheidsapp
Om te zorgen dat iedereen die werkzaam is in de installatie- of isolatiebranche altijd kan beschikken over de laatste informatie rond veiligheid, hebben we de ArboTechniek Veiligheidsapp gelanceerd. Deze was er al eind 2021, maar is zeker de moeite waard om nog eens te noemen. De Veiligheidsapp zal ook in 2023 beschikbaar zijn. Bovendien blijven we de app samen met mensen in de branche verbeteren zodat iedereen nóg veiliger en gezonder kan werken. Je kunt de app hier vinden.

Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief