16 mei 2023

Nieuw: kosteloze vertrouwenspersoon via Pro-Fonds Techniek Nederland

Sinds kort is het voor bedrijven in de technische installatiebranche mogelijk om geheel kosteloos geholpen te worden via Pro-Fonds. Benieuwd waar jij op kunt rekenen? Lees dan snel verder!

Mooi aanbod voor bedrijven in de techniek
Gaandeweg ontwikkelt Pro-Fonds, een stichting van Techniek Nederland en Techniek Nederland Verzekeringen, meerdere producten en diensten op gebied van duurzame inzetbaarheid. Maar er zijn er nu al een paar beschikbaar die interessant zijn voor bedrijven in de technische installatiebranche.

Collectief geregelde vertrouwenspersoon
Via Pro-Fonds kunnen bedrijven gratis gebruikmaken van een vertrouwenspersoon. Dit is vooral interessant voor de installatiebedrijven in het MKB die zelf geen vertrouwenspersoon hebben, zeker nu er een verplichting aan zit te komen voor alle bedrijven. Via Pro-Fonds kun je als bedrijf kosteloze vertrouwenspersoon-diensten aanvragen bij LIVP, ArboNed of Richting.

Hoe het werkt
Werkgevers hebben de verplichting om beleid te voeren tegen ongewenst gedrag, waar het aanbieden van een vertrouwenspersoon ook onder valt. Daarom kunnen bedrijven – en dus in eerste instantie niet de individuele medewerkers – zich melden bij één van de drie eerder genoemde aanbieders. Vervolgens ontvangt het bedrijf informatie over hoe het voor hun medewerkers precies werkt. Deze informatie verspreidt het bedrijf dan onder de medewerkers, waarna zij een beroep kunnen doen op de vertrouwenspersoon of -personen.

Over het Pro-Fonds
Pro-Fonds is zoals genoemd een stichting van Techniek Nederland en Techniek Nederland Verzekeringen. Het doel van Pro-Fonds is de duurzame inzetbaarheid van vakmensen in de techniek te bevorderen. Dit doet Pro-Fonds door projecten te financieren en door preventieve hulpmiddelen te subsidiëren (zie bijvoorbeeld de Pro-Fonds subsidie bij de aanschaf van hoogwaardige beschermingsmiddelen). In het bestuur van Pro-Fonds zitten, naast Techniek Nederland en Techniek Nederland Verzekeringen, verzekeraar Zilveren Kruis en een lidbedrijf (op dit moment is dat installatiebedrijf Van Barneveld).

Meer informatie
Je kunt meer informatie over de collectief geregelde vertrouwenspersoon vinden op deze pagina. Op de site van Pro-Fonds kun je ook meer te weten komen over hoe je als bedrijf, onderzoeksinstelling of dienstverlener zélf een voorstel kunt indienen voor projecten gericht op duurzame inzetbaarheid. Dit type projecten kan financieel ondersteund worden vanuit Pro-Fonds.

Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief