30 mei 2024

Schadelijke Stoffen Assistent genomineerd voor de EHS Innovation Awards

De Schadelijke Stoffen Assistent komt in aanmerking voor de EHS Innovation Excellence Awards, een prijs die zal worden uitgereikt door Verdantix tijdens de Verdantix Sustainability & EHS Summit op dinsdag 4 juni in Amsterdam. De award wordt uitgereikt aan projecten die het welzijn en de gezondheid van werknemers verbeterd en bevorderd.  

De Schadelijke Stoffen Assistent is een nieuwe tool die wordt ontwikkeld in samenwerking met ArboTechniek (programma van WijTechniek), Volandis en Chemrade Software met het doel om blootstelling aan schadelijke stoffen te herkennen en te voorkomen. Met de Schadelijke Stoffen Assistent kunnen alle bedrijven binnen de bouwnijverheid- en installatietechnieksector eenvoudig inzicht verkrijgen in de gevaarlijke stoffen die zij in huis hebben, welke risico’s hieraan verbonden zijn en welke maatregelen er getroffen moeten worden om veilig en gezond te kunnen werken. 

Met deze kosteloze tool kunnen alle bij WijTechniek-aangesloten bedrijven eenvoudiger voldoen aan de wetgeving op het gebied van gevaarlijke stoffen. Daarnaast worden werknemers en werkgevers gemotiveerd om bewuste én blijvende stappen te zetten op het gebied van gevaarlijke stoffen. 

Meer weten over de Schadelijke Stoffen Assistent? Houd dan onze website en andere kanalen in de gaten! 

Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief