08 feb 2021

Oproep: uitstappen op hoogte?

We zien het in de praktijk regelmatig gebeuren, medewerkers die op hoogte uit een werkbak stappen. Toegestaan is het niet maar toch kunnen er In de praktijk situaties zijn waarbij uitstappen op hoogte de enige oplossing lijkt. Te hoog voor een ladder, geen daktoegang vanuit het pand, en geen ruimte een steiger op te bouwen. Maar wat dan? Grijpen we te snel naar de oplossing om uit de werkbak te stappen? Wanneer lijkt dit nou wel de veiligste keuze en hoe kunnen we tot een veilige en werkbare oplossing komen?

Om deze vraag te beantwoorden gaat ArboTechniek onderzoeken of er een checklist gemaakt kan worden. Een checklist, waarbij het invullen moet leiden tot een antwoord hoe de situatie op hoogte moet worden bereikt. Hiervoor zijn wij op zoek naar praktijkvoorbeelden. Situaties waarbij jullie vinden dat op hoogte uit de werkbak stappen noodzakelijk, gewenst of de enige oplossing lijkt. Om deze checklist werkbaar en volledig te maken is jullie input van cruciaal belang. Juist die praktijkvoorbeelden zijn onze onderlegger richting een werkbaar advies en dat is een aanwinst voor de branche!

Hierbij roepen we jullie op om deze praktijksituaties met ons te delen! Mail je voorbeelden naar Barry Sikkens via sikkens@arbotechniek.nl en zorg dat we voldoende input hebben.

Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief