30 mrt 2020

Nieuw: Helpdesk Corona Bouw en Techniek

Vandaag, op 30 maart 2020, start de Helpdesk Corona Bouw en Techniek voor iedereen die wil weten hoe je veilig kunt doorwerken tijdens de coronacrisis. Bij een centraal loket geven deskundigen advies over veilig werken en corona. De Helpdesk Corona Bouw en Techniek is te bereiken via telefoon, mail en chat. ArboTechniek draagt door middel van de eigen Corona Helpdesk Veilig Werken bij aan de Helpdesk en ondersteunt zo het protocol ‘Samen veilig doorwerken’.

Informatief platform
De Helpdesk Corona Bouw en Techniek is te vinden op de website www.helpdeskcorona-bt.nl of te bereiken via het telefoonnummer 085 – 080 1544. Op de site is een FAQ, handige informatie en een praktische toolbox beschikbaar. Ook kun je er meldingen doen als er zich onveilige situaties op de werkvloer voordoen. Je kunt je er ook laten inspireren door andere bedrijven die zorgvuldig aan de slag gaan met veilig werken in de coronacrisis.

Tal van deskundigen
Achter de schermen staan tal van deskundigen klaar om al je vragen over veilig werken in de coronacrisis te beantwoorden. Het Helpdesk-team bestaat onder andere uit arbeidshygiënisten, arbeidsepidemiologen, bedrijfsartsen, veiligheidsdeskundigen, A&O-deskundigen, ergonomen en DIA-adviseurs. Het team volgt de richtlijnen van het RIVM en de NCvB. Aan de adviezen van de Helpdesk Corona Bouw en Techniek kunnen geen rechten worden ontleend.

Breed gedragen
Het protocol ‘Samen veilig doorwerken’ en de Helpdesk Corona Bouw en Techniek wordt breed gedragen binnen de techniek. Naast ArboTechniek ondersteunen Aedes, AFNL, Bouwend Nederland, CNV, FNV Bouwen en Wonen, FNV Metaal, Neprom, NOA, OnderhoudNL, Techniek Nederland, Vereniging van Waterbouwers, Woonbond en Volandis het initiatief.

Contactgegevens Helpdesk Corona Bouw en Techniek
Website, e-mail en chat: www.helpdeskcorona-bt.nl
Telefoonnummer (gratis): 085-080 1544

Heb jij vragen over corona met betrekking tot veilig werken in de technische installatie- of isolatiebranche? Kijk op onze helpdesk voor de meest gestelde vragen en als je vraag er niet bij staat mail deze dan nu naar corona@arbotechniek.nl en krijg antwoord op je vraag.

Schrijf je in en ontvang de nieuwsbrief